Verslag Zweetwerkspoorproef 15 mei 2019

Verslag Zweetwerkspoorproef op 15 mei 2019

 

Op 15 mei 2019 werd voor de tweede keer een zweetwerkspoorproef F gehouden in de omgeving van Weert door de Nederlandse Vereniging Langhaar(NVL). Dit alles is te danken aan de gastheer John Feijen, die zijn terrein wederom ter beschikking stelde aan de NVL. Vorig jaar werd de zweetwerkspoorproef nog in het najaar gehouden. Dit jaar, dus in het voorjaar. Er was evenals vorig jaar weer voldoende animo onder de staande honden. Er waren 15 aanmeldingen en uiteindelijk werden 8 honden toegelaten tot de zweetwerkspoorproef en een tweetal reserves complementeerden de lijst. De eerste reserve had geluk, want op maandag voor de wedstrijd annuleerde een ingelote deelnemer de deelname.  Er waren in de groep slechts twee Duitse Staande Langharen als deelnemer te begroeten. 

De weergoden waren deze dag ons goed gezind. Een mooie zon, een rustig windje en een mooie omgeving, kortom alle ingrediënten voor een leuke proef.  De sfeer onder de deelnemers was sportief en gemoedelijk. Nadat alle acht deelnemers waren geweest, was het duidelijk dat een vijftal honden een kwalificatie hadden gelopen.  Drie hadden het stuk gemist en hadden geen weidmannsheil, de breuk, mogen ontvangen van de keurmeesters.

Welke kwalificatie was onduidelijk, immers dat was voorbehouden aan het oordeel van de keurmeesters John Feijen en Mark van Eekert. Er waren deze dag geen hoge kwalificaties gelopen vanwege de vele verleidingen ( lopend reewild en zwijnen), veegsporen, niet goed lezen van de hond en vertrouwen in de hond. Kortom elke voorjager heeft wel wat foutjes gemaakt, maar het terrein was deze dag ook wel lastig. Maar desalniettemin was het een geslaagde dag.

Uiteindelijk werd de uitslag;
1. Mouche vd Wielervelden, Griffon Korthals voorgejaagd door Tjeu Kirkels                    67 pnt

2. Eiko v. Waldner, Duitse Staande Draadhaar, voorgejaagd door Bas Zevenbergen       57 pnt

3. Qudrian’s Frodi, Hongaarse Vizla Draadhaar, voorgejaagd door Johan Weijgers          57 pnt

    Duco vh Wiener-Benteler-Land, Duitse Staande Langhaar, voorgejaagd door John van Steen 57 pnt

4. Dreamtime Hunters Freedom Fighter, Weimaraner Korthaar, voorgejaagd door Angelique van Antwerpen 50 pnt

 

John van Steen

Uitslag en foto's

Sponsoren

BiofoodEnergique