Nieuws

Inge Mackay (1948 - 2021 )

30 september 2021

In memoriam INGE MACKAY (1948 - 2021)

Op 27 september jl.  is ons gewaardeerd lid, oud-bestuurslid en lid van verdienste Inge Mackay overleden. Inge vervulde van 1990 tot 2006 het secretariaat van de Nederlandse Vereniging “LANGHAAR” (NVL). Verder was zij van 1994-2010 secretaris van de Zeeuwse Jachthonden Commissie.

Naast haar functie als secretaris van de NVL verzorgde ze ook nog de redactie van het ‘Periodiek Verslag’ van de NVL, organiseerde ze de MAP in Nuenen en deed ze het nodige werk bij en voor de KNJV-jachthondenproeven, maar ook bij vele voor-, najaarsveldwedstrijden, apporteerwedstrijden en meerdaagse wedstrijden. Verder was zij betrokken bij een Wereldkampioenschap en twee Europa Coupes. Ook was ze tweemaal betrokken bij de organisatie van de NIMROD. In 2010 ontving ze de ‘ORWEJA Legpenning’.

De moeder van de hondenjacht werd ze wel genoemd: als Inge het organiseerde waren er nooit problemen.

Inge heeft veel betekend voor de jachthondensport in het algemeen en voor de Nederlandse Vereniging “LANGHAAR”. Wij zijn haar daarvoor bijzonder erkentelijk.

We wensen Toos, Paula en Dick, en haar man Jan, veel sterkte met het dragen van dit verlies.

Correspondentie-adres: Gerard van Voornestraat 56, 3232 BH Brielle.

Sponsoren

BiofoodEnergique