Nieuws

Wim van Doorn ( 1943 - 2020 )

01 december 2020

In memoriam Wim van Doorn (1943 – 2020)

Op 28 november 2020 is op 77-jarige leeftijd overleden onze ere-voorzitter Willem Daniël van Doorn.

Wim, jarenlang bestuurder van de Nederlandse Vereniging ‘Langhaar’, ere-voorzitter, fokker, keurmeester van jachthondenproeven en veldwedstrijden, jager en voorjager in hart en nieren, is niet meer.

Wie kende hem binnen de vereniging niet?

Bestuurlijk heeft Wim de vereniging zeer lang en op uitstekende wijze gediend. Nadat hij vanaf 1976 secretaris van de NVL was geweest, nam hij in 2001 de voorzittershamer over van de heer Hoefsloot. Hij was binnen de vereniging ook jarenlang actief in vele commissies. Per 1 januari 2011 nam hij om gezondheidsreden afscheid als voorzitter en bestuurder van onze vereniging. Voor het vele werk dat hij voor de NVL had verricht werd hij op 18 juni 2011 beloond met het ere-voorzitterschap.

Als fokker van Duitse Staande Langharen genoot hij bekendheid onder de kennelnaam ‘Van de Liniedijk’. Uitstekende jachthonden wist hij te fokken. Het leverde hem vele kampioenen op, zowel bij de jachthondenproeven als de veldwedstrijden.

Zelf heeft Wim op hoog niveau zijn Langharen uitgebracht op nationale en internationale kampioenschapsveldwedstrijden. In 2016 overleed op 14-jarige leeftijd zijn laatste Duitse Staande Langhaar, Aura van de Liniedijk.

In 2002 ontving Wim voor zijn verdiensten in de jachthondensport de gouden erespeld van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. Blijkens een in memoriam van Orweja ontving hij In 2013 de Orweja-legpenning. Daarnaast werd hij Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

We verliezen in Wim een zeer betrokken Langhaarman.

Wij wensen zijn vrouw Ineke, zijn zoon Koen en de verdere familie veel sterkte met het dragen van dit grote verlies.

Correspondentie-adres: Ineke Kesteloo, Molenstraat 27, 4693 PH Poortvliet

Sponsoren

BiofoodEnergiqueKronchHondenautoHunter & Co