Nieuws

Verslag fokkersdag najaar 2019

E.J. Siebers
12 oktober 2019

Op zaterdag 12 oktober 2019 heeft de 2e fokkersdag van de NVL van 2019 plaatsgevonden. Plaats van handeling was dit keer “De Waltakke” in Lochem. De 7 aanwezige nesten, 75 honden, zijn gekeurd door de keurmeesters mevrouw Rinie Leenen en de heer Gerard Mensink. De heer Gerard Mensink vierde hiermee zijn 25-jarig jubileum als keurmeester van de Duitse Staande Langhaar. Na afloop van iedere nestkeuring heeft de keurmeester een korte mondelinge toelichting en uitleg gegeven van wat zijn/haar bevindingen waren bij ieder nest. De fokkers en de deelnemers krijgen de uitgewerkte keurverslagen thuis gezonden. Ook werden gelijktijdig de Werkgeschiktheidstest (WGT), 13 honden, en Fokgeschiktheidskeuring (FGK), 10 honden, afgewerkt. Voor de eigenaren van de “pups” een mooie gelegenheid om kennis te maken met de werkende Langharen. We hopen dat dit voor hen dan ook een stimulans is om bij een volgende WGT terug te komen als deelnemer.

Aan het eind van de dag gaven alle keurmeesters een korte samenvatting van hun bevindingen van hetgeen zij op deze dag hebben gezien. Voor de deelnemers kwam hier het nodige “huiswerk” uit naar voren.

 

We kunnen terugzien op een geslaagde dag. Door de nieuwe opzet was er voor iedereen de mogelijkheid om de Langhaar in actie te zien. Natuurlijk is ook het weerzien met de andere “pups” altijd weer een leuk onderdeel van deze keuringen. En een jachthondenliefhebber kan tegen het spatje regen dat in de middag over Lochem trok. De honden hadden hier zeker geen last van. We willen alle deelnemers, keurmeesters, ringpersoneel en alle vrijwilligers (waaronder ons winkeltje) bedanken voor hun aanwezigheid en inzet.

 

De foto’s zijn opgenomen in op het besloten ledendeel van de website.

Uitslag WGT

Uitslag FGK

Nestevaluatie nest 1, nest 2, nest 3, nest 4, nest 5, nest 6, nest 7