Nieuws

FBC gezondheidsonderzoek

Joost Arnold
23 november 2018

De Duitse Staande Langhaar is een gezond ras en dat willen we graag zo houden. De Fokbegeleidingscommissie (FBC) informeert fokkers en liefhebbers over de gezondheid van het ras en helpt, op die manier, het ras gezond te houden. Om dat te kunnen doen is het FBC wel afhankelijk van de gegevens die het krijgt van de bezitters van een Langhaar.  

Wanneer uw hond lijdt aan een ziekte of afwijking die ernstig of erfelijk is zou het FBC daarover graag worden geinformeerd. U kunt daarvoor rechtreeks een mail sturen. (Uw gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.)

Overlijdensbericht
Het is een moment waar we liever niet aan denken maar elke hond komt ooit te overlijden. Natuurlijk hopen we dat dat gebeurt door ouderdom en gelukkig is dat meestal ook zo. Het vastleggen van de leeftijd en de doodsoorzaak van honden is belangrijk om de gemiddelde levensverwachting te bewaken en het effect van erfelijke aandoeningen in kaart te brengen. U kunt daarvoor gebruik maken van het digitale meldingsformulier.

Sponsoren

BiofoodEnergiqueKronchDamesJachtKleding