Verzorging

De Langhaar heeft niet veel verzorging nodig. Het is prima om de hond regelmatig te borstelen en te laten zwemmen in schoon, stromend water. Wanneer de hond zoveel mogelijk buiten komt zal dat het natuurlijke verharingsproces wat gemakkelijker maken.

De vacht regelmatig nakijken op teken, klitten en andere regelmatigheden is voor elk ras belangrijk. Deze kunnen gewoon verwijderd worden.

Overtollig haar tussen de tenen kan worden weggeknipt en overtollig haar op de flanken of onder het spronggewricht kunnen weggeplukt worden. Bij twijfel is het verstandig te overleggen met een hondentrimster die ervaring heeft met het ras.

Het gebit nakijken is ook een onderdeel van de regelmatige verzorging en het is verstandig hier al op puppyleeftijd mee te beginnen zodat de hond dit goed toelaat. Regelmatig kluiven of het eten van droogvoer is voor somige honden al genoeg om het gebit schoon te houden. Overleg met uw dierenarts wanneer u denkt dat het gebit wat extra aandacht nodig heeft.

Voor alle facetten van de verzorging en de gezondheid van de hond zult u veel informatie vinden over voeding. In principe is het verstandig een kwalitatief goed fabrieksvoeder te geven aan de hond.

Sponsoren

BiofoodEnergique