Uitslagen SKK van al onderzochte honden

Schildklierkanker onderzoek bij Nederlandse Duitse Staande Langhaar 

 

In het onderzoek naar de oorzaken van schildklierkanker hebben we varianten gevonden die gekoppeld zijn met het krijgen van schildklierkanker bij Nederlandse Duitse Staande Langhaar. Hierbij wil ik mijn dank en bewondering uitspreken aan hondeneigenaren en fokkers die zich bereid hebben gevonden om aan dit onderzoek mee te werken om het probleem familiaire schildklierkanker uit de wereld te helpen. Ik wil hier specifiek de Oude Wijngaard kennel noemen die ik zeer dankbaar ben voor hun medewerking en het delen van belangrijke informatie.  

Het gaat in het onderzoek niet om schuldigen aan te wijzen maar om een goede gezonde toekomst voor de Duitse Staande Langhaar. Niemand heeft fouten gemaakt in het verleden. Het is makkelijk om achteraf met de kennis van nu te doen maar dat lost niets op,  Wat wel oplost is door nu de honden te laten testen en de juiste keuze te maken welke dieren wel en niet gebuikt mogen worden in de fokkerij. 

Alle eigenaren die hebben bijgedragen aan het onderzoek: bedankt! 

 

Richard Crooijmans 

Fokkerij en Genomica 

Wageningen Universiteit 

 

Deze lijst is uitsluitend ter inzage voor Leden van de Nederlandse vereniging Langhaar, verspreiden en publiceren van deze lijst, is ten strengste verboden.

klik hier voor de actuele lijst met uitslagen

Bijgewerkt 11-01-2022

Mocht bij uw hond vastgesteld zijn dat die lijder is van het erfelijke GEN, ( AA uitslag ), hou dan wel de hond wat beter in de gaten, door regelmatig te controleren, 
en ook regelmatig door de dierenarts te laten controleren.
Klik hier om naar de uitleg over zelfonderzoek SKK te gaan 

Sponsoren

BiofoodEnergique