Duitse FBC fokverklaring (Zuchtbescheinigung)

NVL-FBC-vertaling-Duitse-fokverklaring 23-02-2017

Zuchtbescheinigung

 

Standaard koopovereenkomst

Overeenkomsten tussen fokker en pupkoper zijn een zaak van deze twee partijen. De Nederlandse Vereniging “LANGHAAR” is in deze geen partij. Wij adviseren iedere hondenkoper en fokker gebruik te maken van een koopovereenkomst bij de verkoop of aanschaf van een Duitse Staande Langhaar. Een koopcontract is niets meer dan een papier waarin informatie en afspraken over de aankoop van een hond schriftelijk worden vastgelegd. Als het goed is heeft u het daarna nooit meer nodig, maar als het misgaat kunt er wel op terugvallen. Een koopcontract garandeert niet dat de hond gezond is, maar geeft zowel de fokker als de koper meer houvast bij problemen.  KOOPOVEREENKOMST.

 

Inzend formulier dr. van Haeringen laboratorium – E-locus DNA test

U kunt bij het dr. van Haeringen laboratorium uw Duitse Staande Langhaar laten testen op het gen dat de gele kleur kan verspreiden. Hiervoor laat u uw dierenarts een buisje bloed afnemen van de hond voor DNA onderzoek en dat, samen met het inzendformulier die u van te voren correct invult, door de dierenarts opsturen naar het dr. van Haeringen laboratorium. Hierbij dient een kruisje gezet te worden bij H734. [X] H734 Vachtkleur E-locus Met twee á drie weken krijgt u de uitslag van de test thuisgestuurd. Om de verspreiding van de gele kleur in kaart te brengen vraagt de fokbegeleidingscommissie u een kopie van het formulier aan de vereniging toe te sturen. De H734 Vachtkleur E-locus test kost (moment van publiceren van deze pagina) € 49,50 Dit is exclusief de consultkosten voor de dierenarts. Als u van dit formulier gebruik maakt, wilt u dan vóór de ondertekening de tekst bijschrijven: “Ondergetekende gaat akkoord met het verstrekken van de uitslag van het E-locus onderzoek aan “De Nederlandse Vereniging Langhaar”.” Voor uw gemak: het formulier in Word: Inzendformulier (Hierin kunt u uw gegevens in Word invullen en is de gevraagde tekst al opgenomen.)
Download Elocus-test> hier

 

DIERENARTS VERKLARING onderzoek SCHILDKLIERREGIO

In verband met het voorkomen van een erfelijke vorm van schildklierkanker bij de Duitse Staande Langhaar heeft de Nederlandse Vereniging “LANGHAAR” in haar fokbeleid opgenomen dat om te fokken zowel de reu als de teef vrij dienen te zijn van een tumor in de schildklierregio. Deze verklaring is één jaar geldig. 
 Nederlandstalige versie.     Duitstalige versie

 

Het VERENIGINGSFOKREGLEMENT (VFR)

De tekst vindt u onder “pups en fokken”=> reglementen => VFR of door =hier=  te klikken.

Dekkings- en geboorteberichten

Het formulier kunt u downloaden door =hier= te klikken