Tentoonstellingen

Zie voor de tentoonstellingsagenda de site van de Raad van Beheer.

 

Jaarlijks organiseert de Nederlandse Vereniging Langhaar haar clubmatch.

Voor elke Langhaar-bezitter, dus ook voor niet-leden, is dit de gelegenheid haar/zijn hond, zonder aan het officiële tentoonstellingsgebeuren deel te nemen, door een exterieurkeurmeester te laten beoordelen op type, bouw, beharing, gangwerk etc.

Op de clubmatch kunnen, evenals op tentoonstellingen, kampioenschaps- respectievelijk reserve-kampioenschapsprijzen (CAC rep. Reserve CAC) worden behaald. Voor het behalen van de definitieve kampioenstitel telt dit CAC dubbel, terwijl het reserve-CAC telt voor één kampioenschapsprijs. Aan de beste hond (reu of teef) wordt de titel ‘Clubwinnaar’ met jaartal toegekend. Dit is een officiële titel die in de stamboekhouding wordt opgenomen en die in afkorting achter de naam van de hond mag worden vermeld. Aan de eigenaar van deze hond wordt een certificaat uitegereikt.

Honden ingeschreven in de puppyklasse worden gekeurd en geplaatst doch niet gekwalificeerd.

NIET INGESCHREVEN HONDEN WORDEN NIET TOEGELATEN.

De deelnemerdient er zorg voor te dragen dat de ingeschreven hond voldoende is gevaccineerd tegen hondenziekte, parvovirus, ziekte van weil, invectieuze hepatitus en -voor honden buiten Nederland- rabiës. Honden die besmettingsgevaar of problemen voor mensen of andere honden kunnen opleveren worden niet toegelaten. Dit geldt ook voor cryptor- en monorchide reuen, zichtbaar drachtige teven en honden met vuile oren.

De Tentoonstellingscommissie