Nimrod 2018

De Nimrod, het jaarlijks terugkerende ‘nationaal kampioenschap’ voor jachthonden, vindt op maandag 12 november plaats op en om Kasteel Doorwerth in Doorwerth, gemeente Renkum, Gelderland.
De strijd om de kwalificatie voor een van de startplekken is nu nog in volle gang. Wie weet zich wel of niet te plaatsen voor de Nimrod 2018? Tot op het laatste moment blijft het spannend wie de uitnodiging dan ook aanneemt.
Vorig jaar werd de eer van ons ras door twee Langharen hoog gehouden, Annemiek Ottenschot deed dat met Hanna v.d. Duyl. En Annemarijn Bierenga behaalde met Ponyo uit h. Vijfde Dingfpil een prachtige tweede plaats en een AA kwalificatie.

Kasteel Doorwerth is een waterburcht in de uiterwaarden van de Rijn, nabij de stuwwal waar die de zuidelijke begrenzing van de Veluwe markeert. Het kasteel wordt voor het eerst genoemd in 1260 nadat het is afgebrand. Gedurende de daaropvolgende 20 jaar heeft de toenmalige burchtheer de burcht weer hersteld. Het kasteel is eigendom van Geldersch Landschap en Kastelen (GLK).
In Kasteel Doorwerth zijn het natuur- en jachtmuseum en Museum Veluwezoom gevestigd. Tijdens de Nimrod zal het kasteel ook bezichtigd kunnen worden, voor een gereduceerd tarief.
18 best-presterend jachthonden van Nederland
Voor de Nimrod 2018 worden de 18 best-presterende jachthonden uitgenodigd. Eind oktober zal de ORWEJA bekend maken welke 18 combinaties de strijd aangaan om de Nimrod Bokaal.
In het mooie, goed geschikte landschap rondom het kasteel, zijn we dit jaar in de gelegenheid om de 3 Nimrod proeven dichtbij het kasteel uit te zetten. De grote tent staat centraal en dicht bij het kasteel waardoor de maximale loopafstand dit jaar maar 200 meter bedraagt.
Alle proeven zijn voor het publiek bijna helemaal te volgen (een beetje spanning moet er natuurlijk wel inzitten). Doorwerth ligt centraal in het land, en is van alle kanten goed aan te rijden.

Meer informatie: www.nimrodnederland.nl/