Workshop OWT starters-novice

Op 26 mei as. houdt de Nederlandse Vereniging ‘LANGHAAR’ (NVL) haar Orweja Working Test (OWT) te Dongen

Om (aspirant) deelnemers te helpen zich goed voor te bereiden op deze wedstrijd organiseren wij voorafgaand daaraan één trainingsdag voor gevorderden en twéé instructiedagen.

Toegelaten worden staande honden van elke categorie. Bij over-inschrijving worden de beschikbare plekken achtereenvolgens toegekend aan:
1. Leden met hun Duitse Staande Langhaar,
2. Leden met een andere staande hond,
3. Niet-leden met hun Duitse Staande Langhaar,
4. Niet-leden met een andere staande hond.

Tijdens de instructiedagen gaat het er vooral om dat de voorjager een goed beeld krijgt van de mogelijke opdrachten en de wijze van keuren tijdens een OWT.

De training dag voor gevorderden heeft tot doel bewezen talentvolle combinaties te ondersteunen in het bereiken van het hoogste niveau nationaal.

Bij toelating tot één van deze dagen betaal je als lid van de NVL € 7,50. (€ 12,50 voor niet-leden)

De instructiedagen en de training dag worden gehouden in de omgeving van Purmerend, starten om 10.00 uur en worden afgesloten rond 15.30 uur. De instructie wordt verzorgd door Ad van Rooijen met assistentie van Wilma Rodenburg.

Dag 1 (3 februari 2018) is bedoeld voor maximaal 5 combinaties op het niveau van (ruim) starters en (krap) novice.

Dag 2 (10 februari 2018) is bedoeld voor maximaal 5 combinaties op het niveau van (ruim) novice en (krap) open klasse.

Dag 3 (17 februari 2018) is bedoeld voor maximaal 5 combinaties die eerder bewezen hebben het niveau van de OWT Open Klasse aan te kunnen.

Voor deelname is vereist dat de hond zowel gemarkeerd als verloren zoekend probleemloos dummy’s apporteert, vlot te water gaat, los op post zit, los volgt en geen last heeft van een schot met het alarmpistool. 

Honden die deelnemen aan dag 2 moeten minimaal het trainingsniveau SJP-B hebben en redelijk op afstand ‘stuurbaar’ zijn.

Combinaties die deelnemen aan dag 3 moeten aantoonbaar hebben gepresteerd op het niveau van de OWT Open Klasse. (Een enkele onvoldoende mag, maar de overige opdrachten tijdens een eerdere OWT moeten ruim voldoende zijn afgelegd.

Van de voorjager wordt gevraagd dat zij/hij zich goed voorbereidt door het lezen van de informatie (wordt na toelating gemaild) en het OWT-reglement (hier te vinden op de site van Orweja).

Aanmelden voor één van deze dagen kon tot uiterlijk 7 januari. De deelnemers hebben inmiddels per mail bericht gekregen over de plaats van samenkomst en waarheen het inschrijfgeld moet worden overgemaakt.

Heb je aangemeld en geen bericht ontvangen of wil je contact met de organisatie klik dan hier:   ➡ 

De VWC